• Varer på lager. Rask levering
  • 30 års erfaring med tilhengerdeler
  • Personlig service
Kategorier
ALLE priser er inkl. norsk toll og MVA

5 enkle tips for holde tilhengeren i god stand

Opprettet den

5 enkle tips for  holde tilhengeren i god stand

Som tilhengereier vet du at vedlikehold og reparasjon av tilhengeren kan være en viktig del av å holde den i god stand. Selv om det alltid er en god idé å ta med tilhengeren til en profesjonell for større reparasjoner, er det mange enkle oppgaver du kan gjøre selv for å holde tilhengeren i orden. Her deler vi fem enkle tips for å holde din tilhenger i god stand.

Tilhengerens dekk

Sjekk tilhengerens dekk regelmessig. Riktig trykk i dekkene er avgjørende for å opprettholde sikkerheten og redusere dekkslitasjen. Det vil også sørge for at tilhengeren sliter dekkene jevnere.

Du kan bruke en dekktrykkmåler for å sjekke trykket til hvert dekk og pumpe opp eller tømme dem etter behov. Oftest finner du denne trykkmåleren på bensinstasjoner, men du kan også kjøpe din egen for å ha den med bilen. Det er spesielt praktisk hvis du bor et stykke fra en bensinstasjon.

Tilhengerens bremser

Inspiser tilhengerens bremser. Hvis tilhengeren din har bremser, er det viktig å inspisere dem regelmessig for å sikre at de fungerer som de skal. Du kan gjøre dette ved å jekke opp tilhengeren og snurre dekkene for å se om bremsene kobles inn og ikke lager dårlige lyder. Hvis du rygger tilhengeren og den fortsetter å lage en dunkende lyd, kan det hende at påløpsbremsen må skiftes. Hvis du oppdager problemer, fikser du det oftest selv. Be oss om hjelp til å finne de riktige delene.

Bevegelige deler

Smør bevegelige deler. Over tid kan de bevegelige delene på tilhengeren din bli tørre og begynne å bli utslitt. For å forhindre dette bør du regelmessig smøre disse delene med et smøremiddel av høy kvalitet. Dette vil bidra til at de jobber jevnt og forlenger levetiden.

Det er viktig å bytte ut for slitte deler

Skift ut slitte eller skadde deler. Hvis du oppdager deler på tilhengeren din som er slitt eller skadet, er det best å bytte dem ut så snart som mulig. Dette kan inkludere ting som utslitte dekk, ødelagte lys eller skadede festekomponenter. Ved å bytte ut disse tilhenger delene kan du bidra til at tilhengeren din holder seg i god stand.

I tillegg til tipsene ovenfor, er det viktig å utføre regelmessig vedlikehold på tilhengeren. Dette kan inkludere oppgaver som å rengjøre tilhengeren, sjekke ledningene og inspisere opphenget. Ved å utføre regelmessig vedlikehold kan du bidra til å forhindre at små problemer blir store problemer og holde tilhengeren i gang.

Totalt sett kan det å fikse din egen tilhenger være en tilfredsstillende og kostnadseffektiv måte å holde den i god stand. Ved å følge disse enkle tipsene kan du takle mange vanlige tilhengerreparasjoner og opprettholde tilhengerens ytelse og sikkerhet.


Ingen kommentar(er)
Skriv kommentaren din